lördag 22 oktober 2016

Bananbröd

Jag bakade bananbröd til barnen på förskolan i veckan.
Det blev så mjukt, saftigt  och gott.
Bregotte och en skiva ost vad allt som behövdes som pålägg.



Gräddningstiden är lite längre än vanligt, men ingen jäsningstid behövs,
så det går hyfsat fort att göra ändå.


Det här behöver du till 2 st bröd:

0.9 dl vetemjöl
1.5 dl vetekli
3.5 dl havregryn
1 tsk salt
6 tsk bikarbonat
1 liter fil eller yoghurt naturell
1 dl honung
4 st mogna medelstora bananer

Gör så här:

Blanda ihop alla torra ingredienser noga.

Mosa bananerna.

Tillsätt filen och bananerna, och blanda ordentligt.

Smörj två stycken avlånga brödformar.

Häll i smeten i formarna.

Ställ in dem på nedersta falsen i 175 graders ugnsvärme.

Har du varmluftsugn så sänk till ca 155 grader.

Grädda ca 1 1/2 timme

Innetemperaturen ska var 96 grader när de är klara.

Ta ut dem och stjälp dem försiktig ur formarna.

Låt dem svalna på galler med bakduk över.

Vänta minst 30 minuter med att skära upp dem.

Jag säger som ungdmarna.

SJUUKT GOTT!!!!!

Vill du göra en större sats som jag gjorde till barnen på förskolan?

Det här behöver du till 6 st formar:

2.7 dl vetemjöl
5 dl vetekli
1 liter havreryn
3 tsk salt
0.75 dl bikarbonat
4 dl honung
3 liter fil eller naturell yoghurt
12 st mogna medelstora bananer

Lycka till!







Skicka en kommentar

Sidor