Hulkens magrutor

Jag gjorde en vegetarisk rätt på förskolan i veckan.
Den gjordes på gröna ärtor och kikärtor bla. som mixades och trycktes ut i bleck.
 Sedan skar jag allt i rutor innan jag gräddade dem i ugnen. 

Jag döpte dem till Hulkens magrutor och det blev riktigt populärt av bara namnet hos de lite äldre barnen, alla blev nyfikna på de gröna rutorna.
Man blir stark av Hulkens magrutor!!!!





Den här satsen räckte till ca 70 barn och 15 vuxna

Det här behöver du:

5 kg tinade eller halvtinade gröna ärtor
2500 gr kikärtor på burk ( 1 st stor burk)
3-4 st stora gula lökar
3-4 st vitlök solo
12 st ägg
2 liter riven eller fint tärnad ost
2 liter panko ströbröd
ca 3-4 dl franska örtkryddor
En  rejäl knippe färsk persilja
5 dl rostade pumpafrön och solroskärnor
En skvätt  mjölkfri Imat ( havregrädde )
2 dl grönsaksfond
Salt och peppar

Gör så här:

Rosta fröna i ett bleck i ugnen 160 grader tills de får lite färg och man hör att det knäpper i dem.

Mixa kikärtorna och de tinade ärtorna.

Häll i en skätt grädde i ärtorna så går det lättare att mixa.

Finhacka eller mixa löken .

Riv eller mixa vitlöken.

Skölj och mixa persiljan med stjälkar och allt.

Blanda runt allt i ett djupt bleck med kryddor, frön och fond.

Plocka ur här till dem som inte tål gluten, ägg och mjölk.

Tillsätt panko och äggen och blanda allt eftersom.

Blanda i osten.

Smaka av med salt och peppar och franska örtkryddor.

Låt stå och svälla en stund, gärna till nästa dag.

Smörj 3- 4 st bleck ( Jag gjorde 3 1/2 bleck)

Fördela smeten i blecken och stryk den slät med en slickepott.

Tag en degskrapa i metall och skär rutor över hela blecket.

Grädda i ugnen på 160 grader varmluft tills de har fått lite färg och ser klara ut ca 20-30 minuter.


Jag kokade råris, vitt ris och bulgur och blandade.

Sedan gjorde jag en kall örtcremé på en liten del majonäs, matyoghurt, riven vitlök, fryst basilika, salt och peppar.


Hoppas du gillar mitt recept lika mycket som barnen på min förskola.

Prova du med.

Lycka till!









Kommentarer

Ulrica sa…
Detta bara måste jag ju prova. Låter hur gått som helst.
Tack för massa smarriga tips.
Unknown sa…
Vad har du istället för ägg
Jag har äggallergi

Populära inlägg i den här bloggen

Hur jag klär en bakform

Halloumi och zucchinibiffar

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning