För ett tag sedan fyllde Sofia år och önskade sig en hästtårta.
Den är gjord på ljusa vaniljbottnar. Fylld med hallonmousse och spacklad med marängsmörkräm. Den är täckt med sockerpasta och figurerna är modellerade i sockerpasta.
Goda och saftiga vegetariska biffar som gillades av både stora och små. Jag gjorde dem hemma först och tyckte det blev så himla gott så jag ville bjuda mina små och stora gäster på förskolan på dem också. De gillades även där så nu har jag recept för både dig som lagar mat i storkök och även för dig som lagar till familjen. Halloumi och zucchinibiffar 50-60 portioner Ca 130 st Det här behöver du: 5 ½ kg zucchini 3 kg morot 2 kg halloumiost 450 g gul lök eller schalottenlök 4 st vitlök solo 1 l finstrimlad persilja 2 dl finhackad färsk timjan eller torkad 3 ½ l panko 20 st ägg salt peppar rapsolja att steka i Gör så här: Riv zucchinin fint Bred ut på 2 st GN bleck Salta och låt stå 30-60 minuter Pressa/ krama sedan ur så mycket vätska det går. Lättast genom att lägga zucchini rivet i en finmaskig sil och pressa ner med en slickepott. Pressa ur vätskan riktigt ordentligt så smeten inte blir för lös.
Nu vill jag visa er hur jag klär en springform när man ska baka tårtbotten. Det är enkelt och bottnen får raka höga kanter och man behöver inte vara skraj att det pöser över kanten. Bra va ? Rita av botten och klipp ut i bakplåtspapper. Dela ett bakplåtspapper i två delar. Vik en kant på båda och klipp små hack längst med kanten. Pensla sidorna med smör eller matolja (jag använder flytande margarin ) Fäst kanterna mot formen och pensla lite där pappret går omlott så att det sitter tight mot kanterna. Lägg slutligen den runda bottenpappret i botten. KLART !!
Att fylla sin tårta gjort på sitt favoritgodis är väldigt populärt. Man smälter ner godiset i het grädde och låter det bli riktigt kallt för att sedan vispa upp det till en fluffig konsistent. Till tårtorna jag gjorde i dag var önskemålet Algrensbilar i ett av lagren. Så här gjorde jag. 60 g Ahlgrensbilar 3 dl grädde Skär eller klipp bilarna i småbitar. Värm grädden i en kastrull på spisen. Den ska bli varm men får inte koka, så passa den noga. Ta bort kastrullen från värmen och häll i bilarna. Rör tills allt godis har smält. Det går att ställa tillbaka en stund på värmen igen om det är svårt att få det att smälta. Häll över det i en bunke, sätt på lock eller plasta. Ställ i kylen. Låt stå till nästa dag. Vispa upp till ett fluff. Det blir ingen angenäm färg på fluffet så jag färgade det med rosa pastafärg / hushållsfärg. Det såg genast mycket godare ut. Det går inte att ha i större mängd bilar i den här mängden grädde, eftersom godiset innehålle
Kommentarer