Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning
Att fylla sin tårta gjort på sitt favoritgodis är väldigt populärt. Man smälter ner godiset i het grädde och låter det bli riktigt kallt för att sedan vispa upp det till en fluffig konsistent. Till tårtorna jag gjorde i dag var önskemålet Algrensbilar i ett av lagren. Så här gjorde jag.
60 g Ahlgrensbilar
3 dl grädde
Skär eller klipp bilarna i småbitar. Värm grädden i en kastrull på spisen.
Den ska bli varm men får inte koka, så passa den noga.
60 g Ahlgrensbilar
3 dl grädde
Skär eller klipp bilarna i småbitar. Värm grädden i en kastrull på spisen.
Den ska bli varm men får inte koka, så passa den noga.
Ta bort kastrullen från värmen och häll i bilarna.
Rör tills allt godis har smält. Det går att ställa tillbaka en stund på värmen igen om det är svårt att få det att smälta.
Häll över det i en bunke, sätt på lock eller plasta. Ställ i kylen.
Låt stå till nästa dag.
Vispa upp till ett fluff.
Det blir ingen angenäm färg på fluffet så jag färgade det med rosa pastafärg / hushållsfärg. Det såg genast mycket godare ut.
Det går inte att ha i större mängd bilar i den här mängden grädde, eftersom godiset innehåller så mycket gelatin. Så jag klippte ner lite fler i min färdiga fluff för att få mera Ahlrensbilar smak och lite struktur i fluffet.
Den här satsen är lagom till ett lager i en tårta på ca 25 cm i diameter.
Är du en godisråtta? Då gillar du det här, prova får du se.
Lycka till!
Kommentarer