Citron och limemousse
En riktigt god och fräsch citron och limemousse som passar fint att ha som fyllning i tårta.
Den här satsen är lagom till ett lager i en tårta på 25 cm i diameter.
Den här satsen är lagom till ett lager i en tårta på 25 cm i diameter.
Det här behöver du:
1 st citron
1 st lime
1 1/2- 2 dl socker
2 dl grädde
2 dl créme fraiche
3 gelatinblad
ev. gul livsmedelfärg
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, minst 5 minuter.
Riv skalet från citronen och limen.
Pressa limen och citronen så det blir 1 dl.
Häll citrusskalen, saften och sockret i en kastrull.
Värm upp så sockret löser sig.
Tag upp och krama ur de uppblötta gelatinbladen och vispa ner i den varma citrussaften.
Låt kallna/svalna.
Vispa upp créme fraichen.
Vispa grädden, hellre för lös än för hård.
Blanda i hop grädden och créme fraichen och blanda ner den kalla citrussaften.
Vill du ha en gulare nyans så färga med några droppar gul livsmedelfärg.
Vill du ha en gulare nyans så färga med några droppar gul livsmedelfärg.
Ställ i kylen minst 2 1/2 timme.
Fyll ett lager i din tårta , eller häll direkt i fina glas och ät som dessert med lite frukt eller bär på.
Hur smarrigt som helst.
Prova du med.
Lycka till!
Kommentarer