Chokladpannacotta med jordgubbsås och färska hallon
Jag fick underbart god choklad från Malmö chokladfabrik i min senaste Smakbox.
I dag gjorde jag en chokladpannacotta som blev så god, toppad med jordgubbsås, färska hallon och flagad kokos.
Enkel att göra är den också.
Det här behöver du:
2-3 port
Pannacotta:
2 dl grädde
2 msk socker (rårörsocker använder jag)
70 g mörk choklad 70%
1 blad gelatin
Jordgubbsås:
En handfull jordgubbar (frysta går bra)
1 msk socker (rårörsocker använder jag)
Gör så här:
Lägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten minst 5 minuter.
Hacka chokladen och lägg i en bunke.
Värm grädden i en kastrull med sockret.
Häll den heta grädden över den hackade chokladen.
Rör så att chokladen smälter.
Tag upp gelatinbladet ur vattnet och rör ner i den heta chokladgrädden.
Rör så att allt är ordentligt blandat.
Låt svalna något och häll ner i fina glas.
Ställ in i kylen några timmar eller tills nästa dag.
Koka jordgubbarna mosiga i en kastrull med några centiliter vatten tillsammans med sockret.
Sila jordgubbarna i en sil och pressa ut en puré med en slickepott ner i en skål.
Låt kallna.
Slå över lite av såsen på den nu stelnade pannacottan.
Toppa med bär och flagad kokos.
Hoppas du gillar den lika mycket som vi.
Lycka till!
Kommentarer