Halloumi och zucchinibiffar


Goda och saftiga vegetariska biffar som gillades av både stora och små.
Jag gjorde dem hemma först och tyckte det blev så himla gott så jag ville bjuda mina små och stora  gäster på förskolan på dem också.
De gillades även där så nu har jag recept för både dig som lagar mat i storkök och även för dig som lagar till familjen.








Halloumi och zucchinibiffar 50-60 portioner

Ca 130 st

Det här behöver du:

5 ½  kg zucchini
3 kg morot
2 kg halloumiost
450 g gul lök eller schalottenlök
4 st vitlök solo
1 l finstrimlad persilja
2 dl finhackad färsk timjan eller torkad
3 ½ l  panko
20 st ägg
salt
peppar
rapsolja att steka i

Gör så här:

Riv zucchinin fint

Bred ut på 2 st GN bleck

Salta och låt stå 30-60 minuter

Pressa/ krama sedan ur så mycket vätska det går. Lättast genom att lägga zucchini rivet  i en finmaskig sil och pressa ner med en slickepott.
Pressa ur vätskan riktigt ordentligt så smeten inte blir för lös.

  Finriv moroten.

Finriv halloumiosten

Finhacka löken och riv vitlöken.

Stek lök och vitlök mjuk i rapsolja utan att ta färg.

Blanda med zucchini, morot, persilja, timjan.

Tag sedan ur om det finns matgäster som inte äter mjölk, laktos, gluten och ägg.

Blanda sedan ner panko, halloumi och ägg.

Krydda med salt och peppar.

Detta görs med fördel dagen före.

Provstek en biff och smaka av kryddningen.

Lägg bakplåtspapper i GN bleck och ringla lite rapsolja över.

Forma bollar av smeten och platta till och lägg på blecken.

Det blir ca 8 st GN bleck

Värm upp ugnen till 220 grader varmluft.

Ringla lite rapsolja över biffarna och baka i ugnen 15 - 20 minuter.

Vänd gärna biffarna efter halva tiden.

-Ägg  uteslut äggen

-mjölk uteslut osten och ersätt med riven vegansk ost.

-gluten ersätt panko mot glutenfritt ströbröd





Halloumi och zucchinibiffar ca 4 portioner

1 st  medelstor zucchini (ca 300-450 g)
3 st medelstora morötter (ca 300 g)
200 g halloumiost
80-100 g finhackad gul lök elle schalottenlök
1 finriven vitlöksklyfta
1 dl finstrimlad färsk persilja
2 msk färsk timjan eller torkad
1 ½ dl panko eller ströbröd
2 st ägg
salt
peppar

Gör som i stora receptet men blir absolut bäst att steka i stekpanna på spisen.

Jag kokade durumvete till och gjorde en kall sås på
majonäs, cremefraiché, färsk koriander, limezest och saft, salt och peppar.
Det blev en höjdare.

Lycka till!











Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning