Kladdkake-kakor

 


Riktigt goda och snabbakade kakor som smakar kladdkaka. Lite flingsalt på toppen förhöjer smakupplevelsen.

Du måste prova. 


 

Det här behöver du:

75 g smör

150 g mörka chokladknappar

2 st ägg

90 g ( 1 dl ) strösocker

60 g farinsocker (3/4 dl)

2 msk kakao

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 liten nypa salt

120 g (2 dl) vetemjöl

Lite flingsalt till toppingen



Gör så här:

Värm upp ugnen till 160 grader varmluft


Smält smöret i en kastrull på spisen och tag sedan bort från värmen.


Lägg i chokladknapparna i smöret och rör om tills chokladen har  smält.


Vispa ägg och socker med elvisp ca 3-5  minuter.


Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt ordentligt i en bunke.


Rör ner smör och chokladblandningen i ägg och sockersmeten.


Sikta ner mjölblandningen i smeten och blanda ordentligt med en slickepott.


Lägg bakplåtspapper på 2-3 st ugnsplåtar


Klicka ut chokladsmeten med hjälp av 2 st matskedar.


Lägg dem glest då de kommer att flyta ut.


Strö lite flingsalt på varje kaka.


Grädda kakorna ca 10- 13 minuter, ju kortare gräddningstid desto kladdigare kakor.


Låt kakorna svalna på plåten.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning