Kladdkaka med Lindt Caramell

 Det här är en riktigt lyxig kladdkaka fylld med krispiga bitar av Lindt choklad Caramell, krämig saltkola och mjuka gräddtoppar med kakao.

Jag säger bara Mums vad god den blev.




Kladdkakan:


100 g smör

3 dl socker

1 msk vaniljsocker

1,5 dl vetemjöl

1 nypa havssalt

4 msk kakao

2 st ägg

100 g Lindt Caramel choklad. 


Kolatopping:


100 g smör

4 msk socker

2 nypor havssalt

2 msk kakao

2 tsk vetemjöl

1 dl grädde

1 dl mjölk

3 msk mörk sirap


Börja med kladdkakan.


Sätt ugnen på 160 grader varmluft. 

 Smält smöret och låt svalna något. 

 Blanda ihop med sockret med äggen. 

I en annan bunke siktas mjölet, kakao ner.

 Tillsätt ägg och sockerblandningen i det torra. 

 Tillsätt  smöret och blanda (inte vispa) till en jämn smet. 

Häll smeten i en smord ( och mjölad med kakao) springform ca 20 cm i diameter.

Grovhacka en Lindt Caramell chokladkaka  

Fördela chokladen jämn över kladdkake smeten. 

Grädda ca 15-20 minuter. 

Den ska vara lite dallrig i mitten, då blir den perfekt när den fått stå i kylen till dagen därpå. 


Gör toppingen medan kakan är i ugnen:

Smält smöret i en kastrull. 

Blanda ner övriga ingredienser  och låt småkoka i ca 15 minuter.


När du har tagit ut kakan ur ugnen, låt den svalna i 10 minuter och häll sedan toppingen över kakan.


Låt svalna, plasta och ställ i kylen till nästa dag. 


Vispa grädde till mjuka toppar, sikta ner lite kakao och blanda


Spritsa grädden på kakan och pudra över lite kakao.




Lycka till! 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning