Saffransbullar med apelsin och vit choklad
Jättegoda saffransbullar fyllda med vit choklad, apelsinzest och bitar av kanderade apelsinskal. Jag har använt mig av vegansk vit kvalitetschoklad från Malmö chokladfabrik. Så vill du ha dina bullar helt veganska så byt ut mjölken mot havredryck och smöret mot mjölkfritt margarin. Sedan kan du pensla bullarna med havredryck i stället för ägg.
4 st ugnsplåtar
Fyllning:
200 g rumsvarmt smör
1 dl florsocker
160 g vit choklad
1 stor ekologisk apelsin, zesten
60-100 g kanderade apelsinskal ( finns färdiga från Dr.Oetker)
Vispa smöret vitt och fluffigt.
Vispa ner florsockret.
Riv chokladen och tillsätt, riv det yttersta av apelsinskalet ( zesten) och tillsätt samt de kanderade apelsinskalen.
Blanda ordentligt.
Kavla ut den ena degbullen till en rektangulär platta och bred på hälften av fyllningen.
Rulla ihop till en rulle och skär i bitar eller vik över halva biten över den andra halvan och skär långa remsor som du nytar ihop till en bulle.
Lägg på plåtar med mellanrum och jäs 2-3 timmar i rumstemperatur med bakduk.
Värm upp ugnen till 210 grader varmluft.
Vispa upp ett ägg med några droppar vatten och några korn salt.
Pensla bullarna med äggvispet.
Strö över pärlsocker.
Grädda 10-12 minuter eller tills de har lagom med färg.
Låt svalna på galler med bakduk över.
Lycka till!
Kommentarer