Kesobakad fisk
Här kommer ett riktigt god och populär fiskrätt som jag gör på förskolan. Receptet räcker till ca 60 portioner hos oss.
7 kg vit fisk sej, torsk eller kapkummel
2 kg keso
350 g panko
450 g riven ost
3 dl frysta hackade örter typ persilja, gräslök, dill, basilika
Peppar
Olivolja att ringla över.
Rimma gärna fisken över natten.
Rimlag:
25 g salt/ liter vatten. Blanda salt och vatten och slå över den tinade eller frysta fisken. Låt stå i kylen till nästa dag.
Låt fisken rinna av ordentligt och lägg sedan i smorda GN bleck.
Krydda fisken med peppar och salt om den inte är rimmad.
Blanda keso, panko, ost och örter.
Fördela keso röran som ett täcke över fisken.
Ringla lite olivolja över.
Baka i 200 grader varmluft tills fiskens innertemperatur är 54 grader ca 10-15 minuter beroende på tjocklek på fisken.
Dillcréme :
5 dl majonnäs
1 l creméfraiche
1 l matyoghurt
1 st citron zest och saft
2 dl finhackad färsk dill
salt
peppar
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar
Servera med kokt potatis och den goda dillcrémen.
Lycka till!
Kommentarer
Liite svårt att skala ner receptet till två, men gott blev det hur som helst!
Vid nästa fiskmiddag på förskolan ska detta testas!