Kesobakad fisk

 Här kommer ett riktigt god  och populär fiskrätt som jag gör på förskolan. Receptet räcker till ca 60 portioner hos oss.





7 kg vit fisk sej, torsk eller kapkummel

2 kg keso

350 g panko

450 g riven ost

3 dl frysta hackade örter typ persilja, gräslök, dill, basilika 

Peppar

Olivolja att ringla över.


Rimma gärna fisken över natten.

Rimlag:

25 g salt/ liter vatten. Blanda salt och vatten och slå över den tinade eller frysta fisken. Låt stå i kylen till nästa dag.


Låt fisken rinna av ordentligt och lägg sedan i smorda GN bleck.


Krydda fisken med peppar och salt om den inte är rimmad.


Blanda keso, panko, ost och örter.


Fördela keso röran som ett täcke över fisken.

Ringla lite olivolja över.


Baka i 200 grader varmluft tills fiskens innertemperatur är 54 grader ca 10-15 minuter beroende på tjocklek på fisken.


Dillcréme :


5 dl majonnäs

1 l creméfraiche

1 l matyoghurt

1 st citron zest och saft

2 dl finhackad färsk dill

salt

peppar


Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar


Servera med kokt potatis och den goda dillcrémen.


Lycka till!



Kommentarer

UllaLala sa…
Så himla gott! Tack för att du delar med dig - jag ”provlagade” hemma.
Liite svårt att skala ner receptet till två, men gott blev det hur som helst!
Vid nästa fiskmiddag på förskolan ska detta testas!
Så kul att du lagade den. 😄🖐️

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning