Dill och sojamarinerad lax med bulgursallad och soyamayo



En riktigt god lax som tillagas på låg temperatur i ugnen för ett saftigt resultat. Serveras med aningen het sallad till som får en härlig rosa färg med färsk rödbeta i. En egengjord majonnäs som smaksatts med en citrus sojasås som pricken över i. 

3 port


600 g laxfilé 

Marinad:

2 msk kikkoman Ponzo Lemon

3 msk finhackad dill

1 msk olivolja

3 st nypor Maldon Havssalt

Några varv med svartpepparkvarnen


Skär laxen i tre lika stora bitar och lägg i en djup skål



Rör ihop marinaden och häll över laxen.


Vänd runt laxen ordentligt i marinaden.


Ställ in i kylen minst 30 minuter, vänd runt dem ett par gånger under den tiden.





Bulgursallad:


1 dl okokt bulgur

1 st bananschalottenlök

1 st stor vitlöksklyfta

1 dl finhackad persilja

1 msk äppelcidervinäger

2 msk honung

1 msk Tabasco Sriracha Pepparsås

1 st ekologisk lime 

1 dl olivolja

ca 1 msk Maldon Havssalt

1 st stor morot 

1 st rå rödbeta



Koka 1 dl bulgur i 2 dl vatten och en nypa salt.


Koka på svag värme under lock i 10 minuter och låt sedan svalna.


Finhacka schalottenlöken och lägg ner i en rymlig skål.


Riv ner vitlöksklyftan.


Tvätta limen ordentligt och riv ner skalet i skålen.


Pressa ur ½ dl  av saften och tillsätt.


Tillsätt finhackad persilja, honung, olivolja, vinäger och Tabasco Sriracha.


Skala och skär morot och rödbeta i tunna strimlor, ( går lätt med mandolin) och tillsätt.

Tillsätt den avsvalnade bulguren.


Blanda allt ordentligt.





Sojamayo:


1 st rumstempererat ägg

3 dl rumstempererad rapsolja

1 msk rumstempererad äppelcidervinäger

0,75 msk rumstempererad Grey Poupon dijonsenap

2 nypor Maldon Havssalt

Några varv med svartpepparkvarnen 

3 msk sojasås Kikkoman Ponzu Lemon


Häll 3 msk sojasås i en liten kastrull och koka ner till hälften ( det går fort ) låt sedan svalna 


Häll olja, ägg, vinäger och olja  i ett högt smalt kärl utan att blanda.


Sätt ner mixerstaven i botten i kärlet utan att mixa.


Starta sedan mixern och för sedan mixerstaven långsamt upp och mixa till en krämig och fast majonnäs. Smaka av med soja, salt och peppar



Värm upp ugnen till 125 grader varmluft


Smörj en ugnsfast form och placera laxen med skinnsidan ner i formen .


Baka laxen i ca 25 -minuter till 52-54 grader innertemperatur



Servera med bulgursalladen, sojamayon och citronhalvor som hastigt rostas i het torr stekpanna med snittytan ner.


Lycka till! 

 







Kommentarer

Anonym sa…
Hej!
Jag undrar vad du menar när du skriver att 3 msk ska reduceras (soyamajon). 3 msk av vad? /Helene
Hej!
Det är sojasås som man kokar ner. Har ändrat det nu, tack för uppmärksamheten.
pablonadler sa…
Las Vegas Strip casinos to reopen on Dec. 22
Two Las Vegas casinos and casinos have been 군산 출장마사지 closed following a pandemic. But after months of closures, MGM 남원 출장안마 Resorts 영주 출장안마 has reopened 의왕 출장샵 them 목포 출장샵 with

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning