Ugnspannkaka

Ugnspannkaka gör jag ibland på förskolan. Antingen som mellis med vispad grädde och bär/banansylt. I dag serverade jag den till lunch med keso, rårörda lingon och ett rotsaksfräs där jag rev morot och palsternacka och finstrimlad purjolök. Stekte den med lite rapsolja och kryddade med salt och peppar.

Det blev jätte gott till. 



Ugnspannkaka

ca 50 förskoleportioner

4 st bleck (ca 2,4 l smet / bleck)


 6 l mjölk

1500 g ca 2 ½ l vetemjöl

30 st ägg

4 msk salt ( mindre om du gör fläskpannkaka)


Vispa/mixa ihop hälften av mjölken med mjölet till en klumpfri tjock smet och späd därefter med resterande mjölk.


Tillsätt äggen och saltet och vispa till en klumpfri smet.


Låt stå och svälla minst 30 minuter.


Värm upp ugnen till 205 grader varmluft.


Spraya / smörj 4 st bleck.


Vispa om i smeten och fördela i blecken.


Grädda ca 25- 30 minuter eller tills den ser klar ut.


Vill man göra fläskpannkaka så strimlar man och steker 1 kg fläsk i lite olja direkt i blecken i ugnen. 

  Rör runt i fläsket några gånger under stekningen.


Därefter slås smeten över fläsket och gräddas på samma sätt.


Lycka till!






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning