Chokladbiskvier med smak av pepparkaka


Bland det godaste som finns så är det chokladbiskvier. Jag gör dem alltid till jul och i år så smaksatte jag smörkrämen med pepparkakskrydda från Santa Maria och det blev riktigt smarrigt. 


16 st stora eller 30 st små

Botten:

140 g mandelmassa

5 msk strösocker

1 äggvita (ca 37 g)


Smörkräm:

50 g mörk choklad

125 g rumsvarmt smör

1 1/2 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

2 tsk pepparkakskrydda från Santa Maria

1 st äggula



Ca 200 g mörk choklad att doppa dem i.


Riv mandelmassan och blanda med strösockret. Arbeta in äggvitan lite i taget. Ta inte all äggvita om det inte behövs, den ska bli så pass att den går att spritsa.


Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtsklädd plåt ca 2-3 cm i diameter, beroende på hur stora du vill ha dem.


Grädda i 175° varmluft eller 200 ° över och undervärme i ca 10 minuter tills de fått lite färg. Låt svalna. Lossa dem från pappret med en kniv eller ställ in dem i frysen i 30 minuter och lossa dem därefter från pappret


Smält chokladen över ett vattenbad och låt sedan svalna.


Vispa smör, florsocker, vaniljsocker, pepparkakskrydda och äggulan fluffigt med elvisp. 

Blanda därefter försiktigt ner den smälta avsvalnade chokladen i smörkrämen.


Bred smörkrämen toppigt på den släta sidan av bottnarna. Låt stelna i kylen i ca 30 minuter.



Hacka chokladen till doppningen.


Smält ⅔ av chokladen i ett vattenbad, tag bort från värmen och tillsätt resterande choklad, rör den helt slät.


Doppa toppen av en biskvin i chokladen och håll den upp och ner så att överflödig choklad rinner av.


Sätt dem på ett bakplåtspapper för att stelna.


Om man vill ha lite chokladränder över så ringla slutligen över choklad med hjälp av den sista biskvier när du doppar den så att den överflödiga chokladen ringlas över de färdiga biskviera. Jag satte även ett chokladspån på toppen.


Lycka till!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning