Fiskpudding
Der var väldig många som var intresserade av receptet på fiskpudding som jag lagade på förskolan förra veckan. Den här blir så himla god med smak av citron och dill, saftig och mjuk som bomull i magen. Här kommer receptet både för den lilla familjen och storköksrecept.
Laga ät och njut.
.
Fiskpudding 3 st bleck 60-70 förskoleportioner.
1 ½ l okokt rundkornigt ris
2 l vatten salt
6 l mjölk
15 dl grädde
0,5 dl koncentrerad grönsaksfond
4500 g vit fisk
80 g ( en stor knippe) finhackad färsk dill
8 st ekologiska citroner, zesten
30 st ägg
Koka riset med vattnet på 100% ånga, eller i kastrull med lock tills riset är torrt ca 10 minuter.
Häll på mjölk, grädde och grönsaksfond.
Koka i ugnen på130° 40-60 % ånga , eller i kastrull på spisen med lock tills gröten är klar och har grötkonsistens ca 60 minuter.
Lägg tinad fisk på bleck.
Salta och peppra.
Baka fisken 150° 60% reducerad ånga 10 minuter.
Häll av spadet och smula ner fisken i gröten.
Vispa upp äggen och rör ner i gröten.
Riv ner citronzesten och dillen.
Rör om och smaka av med salt och peppar.
Fördela i smorda bleck.
Grädda 225° varmluft ca 30 minuter.
Servera med skirat smör, gröna ärtor och kokt potatis
4 port
1 ½ dl rundkornigt ris
2 dl vatten
6 dl mjölk
1 ½ dl grädde
1 tsk grönsaksfond
450 g vit fisk ( torsk, sej)
3 st ägg
1st ekologisk citron (zesten )
1 kruka finhackad färsk dill
1 tsk salt
Peppar
Värm upp ugnen till 225° varmluft
Koka riset med vattnet på svag värme i kastrull med lock tills all vätska har kokat in i riset.
Tillsätt mjölk, grädde och grönsaksfond och låt svälla på svag värme med locket på till en gröt, ca 40-60 minuter.
Rör om ett par gånger mot slutet.
Koka upp vatten och en nypa salt i en kastrull. Lägg ner den tinade fisken och sjud på svag värme under lock tills fisken är klar ca 3-5 minuter.
Häll av spadet och smula ner fisken i gröten.
Vispa upp äggen och rör ner i gröten.
Riv ner citronzesten och dillen i gröten och rör om ordentligt.
Smaka av med salt och peppar.
Häll ner gröten i en smord ugnsfast form och baka ca 30 minuter.
.
Kommentarer
Hälsningar Katri