Biff stroganoff
Underbart god och mustig gryta som går snabbt att tillaga om man använder lövbiff.
Den på bilden har jag lagat på förskolan och har använt nötbog som kräver lång koktid, men receptet gjorde jag med lövbiff då det går betydligt mycket snabbare.
4 port
400 strimlad lövbiff
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
3 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
2 msk koncentrerad kalvfond
2 msk ljus soja
100 g tärnad paprika
200 g skivad eller tärnad färska champinjoner
200 g créme fraiche
Salt och peppar
Smör och rapsolja att steka i
Hackad färsk persilja (1 st kruka)
Salta och peppra köttet och bryn med lite rapsolja i riktigt het stekpanna, stek i omgångar så inte köttet kyler ner pannan och köttet blir kokt.
Lägg köttet åt sidan.
Stek lök och vitlök mjuk, tillsätt svampen och stek tills den fått fin färg.
Tillsätt paprikapulver och tomatpurén och stek ordentligt ett par minuter, rör om hela tiden så det inte bränns fast i botten.
Häll på créme fraiche, grädde, soja, kalvfond, färsk paprika och dijonsenap och köttet.
Låt allt koka ihop några minuter och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Strö över finhackad persilja och servera med tex havreris eller pressad potatis och picklad gurka.
Smaklig spis!
Kommentarer