Ostkaka med keso
Enkel och supergod ostkaka som passar bra som efterrätt när man ätit soppa eller som mellanmål.
Jag lagar den som mellanmål på förskolan i bland när det har serverats soppa till lunchen.
Mixade bär med mogna bananer blir en god och nyttig sylt samt en klick lättvispad grädde smakar väldigt gott till.
Här bjuder jag på både storköksrecept och ett mindre för ca 4 personer.
3 st Gn-bleck
24 st ägg
2 dl socker
4 dl vetemjöl
24 dl mjölk eller gräddmjölk
4 kg keso
3 msk nystött kardemumma
2 tsk salt
4 portioner
Liten ugnsfast form
ca 17cm×27cm
4 st ägg
2 msk socker
1/2 dl vetemjöl
500 g keso
3 dl mjölk eller grädde eller båda delarna
1 tsk nystött kardemumma
En nypa salt
Gör så här:
Vispa ihop ägg och socker
Vispa ner mjölet, grädden/mjölken och keson
Smaksätt med nystött kardemumma
Häll ner i smorda bleck/ ugnsfast form
Grädda i 150 grader varmluft tills ostkakan har stannat ca 50- 60 minuter
Smakar allra bäst ljummen.
Lycka till!
Kommentarer