Libanesisk kyckling
Så god kyckling och så enkel att tillaga, du måste bara prova.
Jag har lagt ut förskolerceptet innan och nu äntligen kommer familjereceptet.
Nu har jag ändrat och förenklat det lite från originalet som min vän Miada lärde mig. Tycker att det blir jättebra. Se till att hitta rätt paprikapuré, den från Sevan är perfekt.
4 port
800 g kycklinglårfilé
1 kg potatis
½ dl paprikapuré mild, stark eller båda
½ dl olivolja
1 st finriven vitlök solo eller 4 st vitlöksklyftor
1 ½ tsk äppelcidervinäger eller vitvinsvinäger
½ st citron (saften)
3/4 msk salt
Några varv med pepparkvarnen om du valt den milda paprikapurén.
Blanda marinaden.
Skölj och skär potatisen i ½ cm tjocka skivor
Lägg kycklingen i en stor form eller bunke.
Häll på marinaden och blanda / massera in marinaden ordentligt på kycklingen.
Tillsätt den skivade potatisen med kycklingen och blanda / massera in marinaden ordentligt i både kyckling och potatis.
Marinera minst 30 minuter
Värm upp ugnen till 175° varmluft
eller 190° över och undervärme.
Häll potatis och kycklingen jämnt fördelat i en stor ugnsfast form.
Baka tills potatisen är mjuk och kycklingens innetemperatur är 72°
ca 60 minuter.
Servera med en vitlöksdressing, majonäs blandat med riven vitlök, lite pressad citron eller lime, späd den eventuellt med lite vatten till önskad konsistens , smaka av med salt.
Lycka till!
Kommentarer