Cornflakesfisk

Fisk med ett knaprigt täcke av panko och cornflakes, snabblagad och riktigt god. Servera med potatismos och en riktigt god kall sås.
Här kommer både storköksrecept och för den lilla familjen. 



 


Cornflakesfisk ca 50 port

7500 g vit fisk, tex. torsk eller sej
Topping:
10 dl olivolja
10 dl panko
30 dl cornflakes
5 vitlök solo riven
1,5 msk salt
2 tsk peppar


Cornflakesfisk ca 5 port

750 g vit fisk tex. torsk eller sej
Topping:
1 dl olivolja
1 dl panko
3 dl cornflakes
2 vitlöksklyftor riven
½ tsk salt
1 krm peppar

Värm upp ugnen till 210°varmluft
Låt den tinade fisken rinna av och lägg i en smord ugnsform, salta och peppra.
Blanda ihop toppingen och lägg över fisken.

Baka i ugnen till fin färg och fiskens innertemperatur är 52°-54° ca 10- 15 minuter beroende på fiskens tjocklek. Servera med potatismos och en kall sås.



Kall sås  ca 50- 80 port

1000 g (10 dl) majonnäs
4000 g (40 dl) gräddfil
1800 g pickles eller grillgurka
2 msk dijonsenap
2 dl pressad citron
zest från 10 st ekologiska citroner
100 g (2 dl) finhackad dill
ca 1 msk peppar
ca 3 msk salt

Kall sås ca 5-8 port

100 g (1 dl) majonnäs
400 g (4 dl) gräddfil
180 g grillgurka
½ tsk dijonsenap
zest och saft från en citron
1 msk finhackad dill
salt.
Blanda sedan ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.


 

 




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Morsans falska wienerbröd

Farmarkakor

Halloumi och zucchinibiffar