Farmarkakor


God fortsättning önskar jag dig. Hoppas det kommer bakas som aldrig förr 2015

De här kakorna är ena riktiga godingar. Degen trycks ut i formarna och gräddas, sedan fylls de med  en härlig knäcksmet.

Ca 20 st.   200 graders ugnsvärme.

2  1/2 dl mjöl
100 rumsvarmt smör
1,25 dl socker

Rör i hop till en smidig deg. Ställ svalt en liten stund.

Tryck ut eller kavla ut degen i aluminiumformar. Det är lättare om man har dubbla formar när man trycker ut degen, så inte formen blir "knölig" Sedan tar man bara ur extra formen och använder till nästa.

 Ställ på plåt och grädda tills de har fin färg ca 10 minuter.

Knäcksmet:

100 g hackad eller flagad mandel
100 smör
1 1/2 dl strösocker
2 msk sirap
2 msk vetemjöl
4 msk grädde
1 tsk vaniljsocker

Blanda allt till knäcksmeten i en tjockbottnad kastrull. Värm upp och koka försiktigt ca 1 minut.
Ös i knäcksmeten i de färdiggräddade formarna. Låt svalna. Förvara i kylen eller frysen.





Har du aldrig bakat farmarkakor så är det verkligen på tiden.

Lycka till!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur jag klär en bakform

Halloumi och zucchinibiffar

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning