Hemgjord granola



I dag blev det en ny laddning av den goda müslin som jag brukar göra. Den är så där härligt knaprig
Jag brukar ha lite olika grejer i beroende på vad jag har hemma. Så här blev den i dag.

1 liter havregryn
1/2 liter rågflingor
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
1 dl ljust psyllium
1 dl krossad linfrö
2 dl grovhackade hasselnötter
2 dl torkade aprikoser i mindre bitar
1 dl torkade tranbär
3 dl vatten
1 dl olja
3-4 msk honung
1 tsk äkta vaniljpulver.

Gör så här :

Blanda runt alla torra ingredienser utom tranbär och aprikoser i långpannan.
Rör i honungen och oljan  i vattnet och blanda så honungen löser sig.
Häll över müslin och knåda in ordentligt.
Sätt in i ugnen och rosta på 175 grader i ca 40 minuter.
Blanda runt några gånger.
När müslin svalnat så tillsätter man bären och frukten.

Lätt som en plätt.













Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning