fredag 20 maj 2016

Pavlova med lemoncurd och färska bär.




Det här är världens enklaste tårta att göra. 

Den är så fantastiskt god, så man svimmar lite vid varje tugga.

Det här behöver du:

Maräng.

3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk maizena
2 tsk pressad citron

Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitorna till ett fast skum.

Tillsätt sockret lite i taget under vispningen och fortsätt vispa till marängen är glansig och bildar små toppar.

 Vispa ner maizena och pressad citron. 

Spritsa eller bred ut en botten på ett bakplåts papper.
Spritsa gärna en högre kant runt bottnarna så det blir en fördjupning i mitten.  (det glömde jag på den på bilden )

Grädda och sänk värmen efter 15 min till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter.

Ta ut och känn på marängen. Den ska vara hård utanpå och lite krämig inuti. 

Verkar den för mjuk så grädda en stund till.

Låt svalna på galler.

Lemon curd

Saften från 1-2 citroner (ca 1 dl )
2 tsk rivet citronskal
75 g socker
4 äggulor
60 g osaltat smör

Blanda alla ingredienserna  i en värmetålig skål. 

Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten. 

Vispa till en fin och slät konsistent. 

Tag skålen från värmen. 

Lägg över curden i en kruka eller glasburk. 

Låt svalna och förvara i kylen. 

Det är bra att göra curden minst dagen före den ska användas så den får tjockna till.

 Den håller sig två veckor i kylen

Bred på lemoncurden på marängbotten. 

Vispa grädde och pritsa eller bred på.

Vräk på färska bär.



Prova du med vettja.

Lycka till!




























Skicka en kommentar

Sidor