onsdag 20 augusti 2014

Blåbärsmousse till tårtfyllning



Här kommer ett busenkelt recept på blåbärsmousse som är så gott som tårtfyllning.
Receptet som kommer är lagom till ett lager fyllning i en tårta som är 25 cm i diameter. När jag tog bilderna i dag så gjorde jag en sats x 4.

250 g blåbär, går bra med frysta
1/2 - 1 dl socker
3 st gelatinblad
2 tsk pressad cirton
3 dl grädde


Börja med att lägga 3 st gelatinblad i rikligt med kallt vatten 5 - 10 minuter. Väg upp 250 g blåbär och lägg
 i en kastrull med 1/2 - 1 dl socker, beroende på hur söt man vill ha den. Bättre att börja med den mindre mängden och söta i efterhand i så fall. Vill man söta efter att den har svalnat så använd florsocker.




Pressa citron ca 2 tsk och tillsätt i blåbären. Koka en liten stund så att sockret smälter.

 

Krama ur gelatinbladen och rör ner i dom varma blåbären, ett i taget.
Vispa 3 dl grädde. Hellre för löst än för hårt. Blanda i hop med den avsvalnade blåbären.Lägg över i en bunke och plasta in. Ställ in i kylen till nästa dag så den hinner stelna till rätt konsistens. Har man tårtring så kan man fylla sin tårta med en gång.
Viktigt är också att använda riktig 40 % färsk grädde, inget annat.







Enkelt men väldigt gott. Hoppas ni kommer tycka det också.

Lycka till !


Inga kommentarer:

Sidor