Flädermousse till tårtfyllning
I helgen gjorde jag en mousse på fläder som var riktigt god. Den fick en ganska mild smak av fläder och passade väldigt bra i hop med hallonmoussen som jag hade som fyllning två i tårtan.
Jag använde mig endast av tre ingredienser .
200 g koncentrerad flädersaft
2.5 dl vispgrädde
4 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten 5-10 minuter
Värm saften. Krama ur gelantinbladen och rör ner dom ett och ett i den varma saften. Låt svalna.
Vispa 2.5 dl grädde, hellre för löst än för hårt.
Blanda i den avsvalnade saften och ställt kallt i kylskåpet till nästa dag.
Den här satsen räckte till ett lager i en tårta som var 17 cm i diameter. En ganska liten tårta med andra ord.
Här ser ni min uppskurna tårta med fyllningar fläder och hallonmousse.
I bland kan det enkla vara det goda.
Lycka till !
Jag använde mig endast av tre ingredienser .
200 g koncentrerad flädersaft
2.5 dl vispgrädde
4 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten 5-10 minuter
Värm saften. Krama ur gelantinbladen och rör ner dom ett och ett i den varma saften. Låt svalna.
Vispa 2.5 dl grädde, hellre för löst än för hårt.
Blanda i den avsvalnade saften och ställt kallt i kylskåpet till nästa dag.
Den här satsen räckte till ett lager i en tårta som var 17 cm i diameter. En ganska liten tårta med andra ord.
Här ser ni min uppskurna tårta med fyllningar fläder och hallonmousse.
I bland kan det enkla vara det goda.
Lycka till !
Kommentarer
Kanske en dum fråga men menar du att den ska vara i kylen i tårtan eller bara i en skål?
Jag menar i en skål och sedan fyller du tårtan dagen efter när moussen har tjocknat.