Vit chokladmousse
Vitchokladmousse är överraskande gott.
Jag gillar inte att äta vitchoklad så jag blev så förvånad att det var så in i norden gott som mousse.
Blev en ny favorit för mig. Jag har precis gjort en sats x 4 och passade på att ta lite bilder.
Här kommer receptet som är lagom till ett lager fyllning i en tårta på 25 cm i diameter.
185 g vit choklad av god kvalitet
(mjölkchoklad om du vill ha mjölkchokladmusse)
3 dl grädde
1 st gelatinblad
( mörk choklad fungerar på samma sätt, uteslut gelatinbladet )
Lägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten 5-10 minuter.
Värm grädden utan att den kokar.
Passa den noga.
Hacka chokladen och lägg i den varma grädden och rör så att det löser sig.
Krama ur det blötlagda gelatinbladet och rör ner det i chokladen.
Häll allt i en bunke, plasta och ställ in i kylen tills nästa dag.
Vispa upp allt till ett riktigt fluffigt mousse.
Använd riktig 40 % färsk grädde, inget annat.
Kanske det blir din nya favorit också, vem vet.
Lycka till !
Kommentarer