Choklad biskvier
Hederliga klassiska chokladbiskvier har jag bakat i dagarna. De blev riktigt bra och sonen jublade när han såg vad som var på gång. Jag bakade dem åt en arbetskamrat som älskar biskvier, men gjorde en dubbel sats eftersom sonen också älskar dem.
Här kommer receptet och det ska bli ca 20 normalstora biskvier.
200 g riven mandelmassa
100 g strösocker
ca 50 g äggvita ( 1-2 ägg )
Fyllning :
50 g mörk choklad
125 g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 st äggula
200 g mörk choklad att doppa dem i.
Blanda den rivna mandelmassan med strösockret och arbeta in äggvitan lite i taget. Ta inte all äggvita om det inte behövs, den ska bli så pass att den går att spritsa.
Spritsa ut smeten på bakplåtsklädd plåt till rundlar ca 3 cm i diameter.
Grädda i 200 graders ungsvärme i 10-12 minuter eller tills de fått en en fin färg. Låt svalna. Lossa dem från pappret med en vass kniv eller ställ in dem i frysen i 30 minuter och lossa dem därefter från pappret.
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad. Låt svalna.
Vispa smör, florsocker, vaniljsockret och äggulan vitt och fluffigt i ca 10 minuter. Vispa därefter försiktigt ner den smälta avsvalnade chokladen i smörkrämen.
Bred eller spritsa smörkrämen toppigt på den släta sidan av bottnarna. Låt stelna i kylen i ca 30 minuter.
Smält chokladen till doppningen. Doppa toppen av en biskvin i chokladen och håll den upp och ner så att överflödig choklad rinner av. Sätt dem på ett bakplåtspapper för att stelna.
Svårare än så är det inte.
Lycka till !
Kommentarer