torsdag 16 oktober 2014

Mangomousse till tårtfyllning

Gör en mangomusse som fyllning i din tårta, både gott och lite exotiskt.

300 g mango i bitar, färsk eller fryst
100g socker
2 msk pressad citron
2 gelatinblad
2 dl grädde



Lägg mango, socker och citronsaft i en kastrull.



Koka tills mangon är mjuk. Lägg under tiden gelatinbladen i rikligt med kallt vatten.



Mixa allt till en slät puré. Krama ur gelantinbladen som legat i vatten minst 5 minuter. rör ner ett i taget i den varma purén. Låt svalna.

Vispa grädden. Hellre lite för löst än för hårt. Använd endast riktig 40 % vispgrädde.


Blanda grädden med den avsvalnade mangopurén med en slickepott. Plasta och ställ i kylen tills nästa dag. 

Den här satsen är lagom för en mindre tårta högst 20 cm i diameter. 

Lycka till !

Skicka en kommentar

Sidor