tisdag 25 november 2014

Chokladsnurror


Mördegskakor tröttnar man aldrig på. Går att variera i oändlighet. De här är samma kakor som schackrutor som med lite annan utbakning blir finfina chokladsnurror. Lika goda hur man än väljer att de ska se ut.

Sätt ugnen på 200 grader.


4 1/2 dl vetemjöl + lite till utbakningen
1 dl socker
200 g smör

Smaksättning :
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao

Hacka samman mjöl, socker och smör på bakborden eller i en matberedare. Arbeta inte degen mer än nödvändigt. Dela degen mitt itu. Blanda ena delen med vaniljsockret och den andra med kakaon.

Kavla ut de båda degarna till avlånga plattor ca 15 x 40 cm. Lägg den mörka degen ovanpå den ljusa och rulla i hop dem på längden. Låt rullen ligga i kylen en stund. Skär den i 3-4 mm tjocka skivor.

Lägg dem på bakplåtspappers klädda plåtar.

Grädda mitt i ugnen i ca 6 - 10 min. Låt svalna på galler.



Lägg dessa godingar i en burk med lock. Göm dem på ett hemligt ställe om du vill ha dem kvar, eller så bjuder du dina vänner på gofika.

Håller sig ett par veckor i burken om det nu blir några kvar. Vill man frysa dem så håller de minst ett par månader.
 Receptet är hämtat från sju sorters kakor.

Lycka till !

Skicka en kommentar

Sidor