fredag 21 november 2014

Mjuk pepparkaka med lingon

En saftig och god kaka som smakar jul, lätt att göra är det också. Gillar man inte lingon så hoppar man bara över dem.



100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen ingefära
1 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk malen kanel
1/2 - 1 dl lingon

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en rund eller avlång bakform ca 1 1/2 liter.
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt gräddfilen eller filmjölken och det avsvalnade smöret. Rör ner lingonen om du vill ha det i.
Blanda vetemjölet med bakpulvret och kryddorna i en bunke, och sikta ner i äggvispet. Blanda allt med en slickepott, inte vispa alltså.

Häll smeten i formen och ställ in på nedersta falsen i ugnen. Grädda i ca 45 minuter. Känn med en trästicka när kakan är klar ( stickan ska vara torr när man drar ut den ur kakan)



Passar bra till adventsfikat, så se till att handla hem alla ingredienser, för snart är vi där.

Lycka till !


Skicka en kommentar

Sidor