Krispig nougat

Först och främst vill jag önska alla en riktigt GOD JUL!

De här små goda nougatbitarna kan man göra vilken dag som helst, det måste inte ätas just på julafton. Det kanske finns mer tid i mellandagarna.


1 dl florsocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad 
250 g nougat
ca 70 g Rice krispies
1 1/2 dl salta jordnötter

Garnering 100 g valfri choklad

Smält florsocker och sirap i en kastrull och låt småputtra ca 1 minut, stäng av värmen och smält den hackade chokladen och nougaten på eftervärmen.

Grovhacka nötterna och vänd ner dem och Rice krispies i smeten.

Klä en liten form med bakplåtspapper och häll ner smeten i den. Ställ att stelna i kylen eller frysen en stund.

Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i micron och bred över nougatkakan.

Låt stelna i kylen och skär den sedan i lagom stora bitar.

Förvara i plastlåda i kylen eller frysen. 




Lycka till och frossa i alla godsaker du bakat. Det tänker vi göra.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning