Kladdkaka med kolatopping
Tänk att något så enkelt kan vara så makalöst gott. Den här kakan svänger du i hop på ett kick, vare sig du är van bagare eller inte.
Kladdkakan:
100 g smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
en nypa havssalt
4 msk kakao
2 st ägg
Kolatopping:
100 g smör
4 msk socker
1 nypa havssalt
2 msk kakao
2 tsk vetemjöl
1 dl grädde
1dl mjölk
3 msk ljus sirap
Börja med kladdkakan.
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
Blanda i hop de torra ingredienserna, tillsätt äggen ett och ett i de torra och rör ordentligt, tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform ca 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Den ska vara lite kladdig i mitten.
Gör toppingen medans kakan är i ugnen:
Smält smöret i en kastrull.
Blanda ner övriga ingredienser och låt småkoka i ca 15 minuter.
När du har tagit ut kakan ur ugnen, låt den svalna i 10 minuter och häll sedan toppingen över kakan.
Låt svalna i kylen.
Kan med fördel göras dagen före.
Lätt som en plätt, prova du också.
Lycka till!
Kommentarer