Kladdkaka med kolatopping



Tänk att något så enkelt kan vara så makalöst gott. Den här kakan svänger du i hop på ett kick, vare sig du är van bagare eller inte.

Kladdkakan:

100 g smör
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
en nypa havssalt
4 msk kakao
2 st ägg

Kolatopping:

100 g smör
4 msk socker
1 nypa havssalt
2 msk kakao
2 tsk vetemjöl
1 dl grädde
1dl mjölk
3 msk ljus sirap

Börja med kladdkakan.

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
 Blanda i hop de torra ingredienserna, tillsätt äggen ett och ett i de torra och rör ordentligt, tillsätt smöret och blanda till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad springform ca 20 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. 
Den ska vara lite kladdig i mitten.

Gör toppingen medans kakan är i ugnen:
Smält smöret i en kastrull. 
Blanda ner övriga ingredienser  och låt småkoka i ca 15 minuter.

När du har tagit ut kakan ur ugnen, låt den svalna i 10 minuter och häll sedan toppingen över kakan.

Låt svalna i kylen.

Kan med fördel göras dagen före.

Lätt som en plätt, prova du också.

Lycka till!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning