onsdag 1 april 2015

Brownie med karamellpopcorn




Karamelliserade popcorn är en höjdare till mycket. Man kan äta dem som de är, eller så toppar man någon kaka eller en dessert. Jag provade att göra en brownie med karamellpopcorn och det blev riktigt lyckat. Popcornen ramlar av lite när man skär i den men det tycker jag inte gör så mycket, mumsigt var det i varje fall.

Brownie

50 g flagad mandel
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
Ett par nypor havssalt

Rosta mandeln i ugnen 200 grader en kort stund tills den får lite färg.

Smält smöret och chokladen i en kastrull på svag värme, låt svalna något.

Blanda all ingredienser  till en jämn smet.

Klä en form ca 20 x 20 cm med ett smörat bakplåtspapper.

Grädda ca 25 minuter i 175 graders ugnsvärme.

Poppa popcorn under tiden kakan gräddas.

1 dl popcorn
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 dl strösocker
100 g smör

Poppa popcornen i en tjockbottnad kastrull i rapsoljan. Salta.

Smält sockret i en stekpanna på medelvärme tills det blir ljusbrunt, rör INTE  så mycket under tiden.

Lägg i smöret och rör om till en slät brun massa. Häll i de poppade popcornen och rör om ordentligt. Häll därefter upp dem på en plåt med bakplåtspapper.

Toppa din brownie med popcornen och spar överbliven popcorn som snacks.

Sonen sparade en skål med popcorn i frysen och han tyckte de var goda att äta frysta.

Gott är det också att göra en chokladmousse och toppa med karamellpopcorn. Låt fantasin flöda och våga prova, det kanske blir din favorit, vem vet.










Skicka en kommentar

Sidor