söndag 19 april 2015

Mazarinpaj med hallon


En riktig höjdarpaj, där den söta mazarinfyllning gifter sig med de syrliga hallonen.
Lite  lättvispad grädde till och du svävar på moln.




Mördeg:
50 g socker
100 g kallt smör
150 g vetemjöl
1 ägg

Mazarinfyllning:
250 g mandelmassa
125 rumsvarmt smör
125 g ägg

Hallon att strö över.


Börja med degen. Har du en matberedare med kniv så använd den, annars så blanda socker och mjöl i en bunke. Häll sedan ut det på en ren arbetsbänk. Lägg det kalla smöret uppepå och hacka ner det i mjöl och sockerblandningen. Blanda ner ett ägg och arbeta snabbt i hop allt till en deg. Låt vila i kylen 30 minuter.

Fyllning:

Riv mandelmassan och lägg i en bunke. Lägg ner det rumsvarma smöret lite i taget och vispa till en jämn smet. Vispa sönder äggen i en skål och vispa sedan ner lite i taget i mandelmassesmeten.

Kavla eller tryck ut mördegen i pajformen. Fyll direkt med mazarinfyllningen.
Häll över hallon, frysta fungerar utmärkt.

Grädda i 30 - 40 minuter i 180 graders ugnsvärme.

Ät den ljummen som den är eller med en klick lättvispad grädde till.








Inte alls svår, och relativt snabb att göra. Smakar underbart gott. Prova du med.

Lycka till!


Skicka en kommentar

Sidor