torsdag 30 april 2015

Snabba fruktbrödet

Vill man baka och inte har så mycket tid, då kan du prova det här fantastiskt goda matbrödet. Bara att röra i hop, hälla i formar och grädda på direkten. Kan det bli enklare.



Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda i hop i en bunke:

2 dl havregryn
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl rågmjöl
1 dl linfrö
1 dl russin
1-2 dl torkade aprikoser, delade i mindre bitar.
2 tsk bikarbonat
2 tsk havssalt

Tillsätt:

4 dl filmjölk eller yoghurt
1/2 dl flytande honung eller sirap
1/2 dl lingonsylt

Rör i hop allt till en jämn smet och häll i smord avlång form. Strö över solrosfrön.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Lägg över en bit folie mot slutet om du tycker att brödet fått för mycket färg. Innetemperaturen ska vara  98 grader.

Ät med bara smör eller eventuellt med en skiva god ost.
Det här måste du bara testa.

Lycka till!








Skicka en kommentar

Sidor