fredag 24 april 2015

Tårta med smak av lakrits

                             En tårta med smak av lakrits till Filip som fyllde 16 år.




Den är gjord på chokladbottnar, fylld med vispad grädde smaksatt med lakritspulver och lite lemoncurde. Andra lagret var hallonmousse. Spacklad med marängsmörkräm och en ganach gjord på maraboulakritschoklad som fick rinna ner lite utmed kanten. Spritsad med marängsmörkräm och garnerad med macarons med smak av lakrits. Är man en lakritsälskare så är man.

Hur gör man ganach? Jo man smälter försiktigt choklad på svag värme i en kastrull och häller sedan i grädde lite i taget till den konsistensen som du önskar. Ju mer grädde desto tunnare ganach. Rör ner lite smör för glansens skull.  Låt svalna en stund och häll försiktigt lite ganach över tårtan. Jag brukar ta en större sked och fösa försiktigt neröver kanten. Man får snabba sig lite för det stelnar rätt fort.
100-200 g valfri choklad
1-3 dl grädde
1-2 msk smör
Receptet på macaronerna finns på bloggen med länk nedan.





















Skicka en kommentar

Sidor