söndag 3 maj 2015

Pannacotta med passionfrukt och vanilj

God morgon! I dag är det söndag och det har varit en riktigt låååång härlig helg.
Jag har pysslat med lite av varje den här helgen, förberett lite för ett par tårtor och grejjat med min älskade lilla surdeg.

Jag tyckte vi skulle ha något gott till lördagskvällen så det blev den här otroligt goda pannacottan med vanilj och passionfrukt. Enkel att göra men kräver några timmar i kylskåpet dock. Smart är att göra den dagen före.





Passionfrukt är en fantastisk liten frukt på alla vis. 
Både vacker att beskåda och spännande att äta.
Dess syrliga fruktkött och små knastriga kärnor är oslagbara.



Passionfruktpannacotta.

2 gelatinblad
3 1/2 dl grädde
4 passionfrukter
1/2 dl ljust muscovasocker
1/2 vaniljstång

2 st passionfrukter att toppa hela härligheten med.

Gör så här.


Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter.

Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur alla frön, lägg i frön och vaniljstången i en kastrull tillsammans med grädden, sockret och fruktköttet från de fyra passionfrukterna.

Värm gräddblandningen till straxt innan kokpunkten. Rör om under tiden.
Dra kastrullen från värmen och låt stå och gotta sig ca fem minuter.

Tag upp vaniljstången och rör ner de urkramade blötlagda gelatinbladen i den fortfarande varma gräddblandningen. 

Fördela gräddblandningen i fyra små portionskålar eller glas.

Ställ i i kylskåpet och täck över dem med plast när de har blivit kalla.

Låt de stå i minst tre timmar eller tills de har stelnat helt.

Skrapa ur en halv passionfrukt över varje glas vid serveringen.



Kombinationen från den lite söta pannacottan, vaniljen och syrligheten från passionfrukten är gudomlig.

Prova du också och du kommer älska den.

Lycka till!





Skicka en kommentar

Sidor