tisdag 5 maj 2015

Små mumsbitar av choklad och nöt-créme

Är det så att du gillar choklad, då kanske du gillar de här.
Små och mumsiga med smak av nöt och choklad.





100 g smör
125 g hackad mörk choklad
knappt 1 1/2 dl ljust muscovadosocer
2 ägg
3/4 dl vetemjöl
knappt 1 dl kakaopulver
50 g mald mandel
ett paket nöt-créme



Glasering
200 g hackad mörk choklad
2 msk ljus sirap
15 g smör

50 g hackad mjölchoklad



Sätt ugnen på 160 grader

Smörj en kvadratisk form ca 15x15cm i diameter. Klä den med bakplåtspapper och smörj med margarin.

Smält chokladen i ett vattenbad dvs. en kastrull med kokande vatten och en rostfri skål över vattnet. 
Ställ åt sidan.

Vispa samman rumsvarmt smör och socker i en skål tills det blir poröst. Vispa i ett ägg i taget och tillsätt en liten del av mjölet. Rör ner den smälta chokladen.

Sikta ner resten av mjölet och kakaon. Rör samman allt.

Häll smeten i formen och jämna till ytan.


Grädda i ugnen ca 15 - 20 minuter.
Lägg över på ett galler med bakduk över och låt svalna.


Skär kakan i mindre kvadratiska bitar. Det blir ca 15 - 20 stycken beroende på hur stora man vill ha.
Toppa med hasselnötscréme som du brer på med liten palettkniv samtidigt som du formar en liten upphöjning.


Smält choklad, sirap,  och smör till en slät och blank glasyr.
Smält mjölchokladen separat.
Skeda över lite choklad över varje kaka och stryk ut den på kanterna med en palett kniv.
Ringla över lite smält mjölkchoklad.

Det är lite pillrigt och väldigt kladdigt själva glaseringen och även om jag hade velat fota det momentet, så var det rent ut sagt omöjlig.







Genomskärning

Jaha, nu är det bara att leta fram den kvadratiska formen eller så kör du helt enkelt på en rund. eller vad du nu har.

Lycka till!









Skicka en kommentar

Sidor