Vaniljkringlor

Bullar är så gott och de här vaniljkringlorna går inte av för hackor.

Sockriga och goda blir de snabbt en favorit.




16 st kringlor:

25 g jäst
2 dl mjölk
100 g rumsvarmt smör
500 g vetemjöl special ( ca 8 dl)
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm hjorthornsalt
1 krm salt
1 ägg

Garnering:

25 g smör
1 tsk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
2 msk florsocker

Gör så här:

Smula ner jästen i degbunken.

Värm mjölken till 35 grader och häll över jästen.

Häll i övriga ingredienser och arbeta degen ca 10 minuter i maskin.

Låt jäsa ca 30- 40 minuter

Tag upp degen på mjölat bakord och knåda den lätt.

Dela degen i 16 bitar.

Rulla varje bit till en långa korvar och forma till kringlor.



Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar och låt jäsa ca 40 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8-10 minuter tills de blir gyllenbruna.

Låt svalna på galler med bakduk över.

Smält smöret och pensla bullarna och doppa dem sedan i socker/ vanijsockret.

Pudra över florsocker.




Vill man frysa in dem om det nu råkar bli några över, så hoppa över smöret och sockret och gör det momentet vid serveringen.

Lycka till!







Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning