Daimkakor

                De här daimkakorna blev så knäckiga och smarriga så jag fick skynda mig att lägga undan några efter att sonen fått smakat ett gäng, annars hade alla tagit slut på direkten.




25-30 st


100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
2 st dubbeldajm

Gör så här:

Vispa smör, sirap och socker fluffigt.

Blanda ihop mjöl, bikarbonat och vaniljsockret och rör snabbt i hop med smör/socker fluffet till en jämn kaksmet.

Hacka dajmen i småbitar och blanda ner i kakdegen.

Ställ in i kylen en liten stund.

Sätt ugnen på 175 grader

Lägg bakplåtspapper på två eller tre plåtar.

Rulla små bollar av degen och lägg glest på plåtarna. De flyter ut ganska rejält.

Grädda dem 10-15 minuter tills de ser lagomt gräddade ut.

Ta ut och låt svalna på plåten.





Lägg dem i en plåtburk med lock så håller de sig sådär knäckigt goda om det nu blir några över.

De här måste du bara prova.

Lycka till!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning