Nektarinpaj med mandel
Liten och naggande god.
Paj i små portionsformar ser så fint och trevligt ut. Här är de fyllda med söta saftiga nektariner och flagad mandel.
8 st portionsformar
Fyllning:
4 st mogna nektariner
50 g smör, rumsvarmt
1/2 dl honung
1 msk vetemjöl
50 g rostad flagad mandel
Deg:
2 dl vetemjöl
75 g smör
3 msk socker
1 krm salt
50 g rostad flagad mandel
Gör så här:
Rosta all mandeln i en torr stekpanna tills den får lite färg.
Hacka ihop mjöl, socker och salt och blanda i hälften av den rostade mandel.
Tryck ut degen i små portionsformar.
Ställ dem i kylen.
Fyllning:
Kärna ur och skär nektarinerna i små bitar.
Blanda ihop rumsvarmt smör, honung, mjöl och den andra hälften av den rostade mandel.
Sätt ugnen på 200 grader.
Fördela nektarinhacket i formarna.
Klicka på smör och honungsblandningen.
Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter.
Låt svalna lite och servera med lättvispad grädde.
Jag säger bara:
Gottgotteligottgott
Kommentarer