lördag 4 juli 2015

Nektarinpaj med mandel

Liten och naggande god. 
Paj i små portionsformar ser så fint och trevligt ut. Här är de fyllda med söta saftiga nektariner och flagad mandel.



8 st portionsformar

Fyllning:

4 st mogna nektariner
50 g smör, rumsvarmt
1/2 dl honung
1 msk vetemjöl
50 g rostad flagad mandel

Deg:
2 dl vetemjöl
75 g smör
3 msk socker
1 krm salt
50 g rostad flagad mandel

Gör så här:

Rosta all mandeln i en torr stekpanna tills den får lite färg.

Hacka ihop mjöl, socker och salt och blanda i hälften av den rostade mandel.

Tryck ut degen i små portionsformar.

Ställ dem i kylen.

Fyllning:

Kärna ur och skär nektarinerna i små bitar.

Blanda ihop rumsvarmt smör, honung, mjöl och den andra hälften av den rostade mandel.


Sätt ugnen på 200 grader.

Fördela nektarinhacket i formarna.

Klicka på smör och honungsblandningen.

Ställ formarna på en plåt och grädda mitt i ugnen 20 - 25 minuter.

Låt svalna lite och servera med lättvispad grädde.



Jag säger bara:

Gottgotteligottgott






Skicka en kommentar

Sidor