lördag 8 augusti 2015

Blåbärsglass

Egengjord glass är så enkelt och gott.
Den här gången kokade jag en blåbärsylt som smaksättning och det blev toppen.





Blåbärsylt:

250 g blåbär
50 g syltsocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver

Koka ihop blåbär, syltsocker och vaniljpulver någon minut.

Låt sylten svalna.

Glass:

1 burk kondenserad mjölk

5 dl grädde

Vispa grädden fluffig.

Häll i mjölken och vispa ihop.

Klä en lämplig form med bakplåtspapper.

Häll i glassmeten.

Ringla blåbärsylten över och dra lite med en gaffel så det blandas lite grand.







Plasta in ordenligt.

Ställ in i frysen och vänta några timmar tills glassen är fryst.

Stjälp ur glassen och skär den i skivor. 

Låt den tina några minuter för bästa smak.



Här har jag strött över färska blåbär som jag fick av våra snälla grannar.

Sedan är det bara att hugga in.


Skicka en kommentar

Sidor