Blåbärsglass
Egengjord glass är så enkelt och gott.
Den här gången kokade jag en blåbärsylt som smaksättning och det blev toppen.
Blåbärsylt:
250 g blåbär
50 g syltsocker
1/2 tsk äkta vaniljpulver
Koka ihop blåbär, syltsocker och vaniljpulver någon minut.
Låt sylten svalna.
Glass:
1 burk kondenserad mjölk
5 dl grädde
Vispa grädden fluffig.
Häll i mjölken och vispa ihop.
Klä en lämplig form med bakplåtspapper.
Häll i glassmeten.
Ringla blåbärsylten över och dra lite med en gaffel så det blandas lite grand.
Plasta in ordenligt.
Ställ in i frysen och vänta några timmar tills glassen är fryst.
Stjälp ur glassen och skär den i skivor.
Låt den tina några minuter för bästa smak.
Här har jag strött över färska blåbär som jag fick av våra snälla grannar.
Sedan är det bara att hugga in.
Kommentarer