Wokade grönsaker med ricotta & spenatfyllda Tortelloni

I går åt vi en sådan där extra god middag , det var min äldsta son som inspirerade mig med middagen han hade lagat till sin familj dagen före.
Han berättade vad han hade haft i och hur han gjort och jag gjorde lika med några små ändringar, wow så gott det blev.



Ca 6 portioner

1 zucchini

1 röd spetspaprika

1-2 st röda pepparfrukter

ca 2 decimeter purjolök

3 vitlöksklyftor

350 g färska champinjoner

300 g coktailtomater i olika färger

65 g färsk babyspenat

2 dl grädde

1 dl riven ricotta

salt

peppar

500 g färska Tortelloni fyllda med ricotta och spenat


Gör så här.

Skölj alla grönsaker.

Skär zucchini på längden och sedan i tunna skivor.

Skär paprikan i ringar.

Champinjonerna i klyftor.

Skiva purolöken.

Finhacka vitlöken.

Finhacka pepparfrukten, ta inte med kärnorna.

Dela coktailtomaterna.



Lägg champinjonerna i torr het wok eller stekpanna. Rör hela tiden och ta upp dem när all vätska är borta.

Lägg i zucchinin i två omgångar och rosta dem i het torr panna en stund, ta upp och lägg dem med champinjonerna.

Häll lite raps eller olivolja i stekpannan. Fräs lök, vitlök och pepparfrukten.

Tillsätt paprikan och fräs med en stund och sedan tomaterna, zucchinin, champinjonerna och spenaten.

Salta och peppra.

Fräs med en stund och dra bort från värmen.

Koka Tortellonin i rikligt med saltat vatten i ca 7 miuter, och häll av i ett durkslag.

Häll under tiden 2 dl grädde i en kastrull och koka ihop till en något krämig konsistens.

Häll grädden över grönsakerna och tillsätt ricottan och blanda runt.





En liten skål med extra ricotta att strö över till den som vill.

Och du.....ät och njut.






Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning