torsdag 8 oktober 2015

Citron och limemousse

En riktigt god och fräsch citron och limemousse som passar fint att ha som fyllning i tårta.

Den här satsen är lagom till ett lager i en tårta på 25 cm i diameter.








Det här behöver du:

1 st citron
1 st lime
1 1/2- 2 dl socker
2 dl grädde
2 dl créme fraiche
3 gelatinblad
ev. gul livsmedelfärg

Gör så här:

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, minst 5 minuter.

Riv skalet från citronen och limen.

Pressa limen och citronen så det blir 1 dl.

Häll citrusskalen, saften och sockret i en kastrull.

Värm upp så sockret löser sig.

Tag upp och krama ur de uppblötta gelatinbladen och vispa ner i den varma citrussaften.

Låt kallna/svalna.

Vispa upp créme fraichen.

Vispa grädden, hellre för lös än för hård.

Blanda i hop grädden och créme fraichen och blanda ner den kalla citrussaften.

Vill du ha en gulare nyans så färga med några droppar gul livsmedelfärg.

Ställ i kylen minst 2 1/2 timme.






Fyll ett lager i din tårta , eller häll direkt i fina glas och ät som dessert med lite frukt eller bär på.

Hur smarrigt som helst.

Prova du med.

Lycka till!



Inga kommentarer:

Sidor