lördag 31 oktober 2015

Fröknäcke

Baka fröknäcke är väldigt enkelt att göra.
Se till att ha alla fröer hemma så är det klart på lite drygt en timme.
Fruktansvärt gott och passar perfekt till ostbrickan.




Sätt ugnen på 160 grader varmluft.

Det här behöver du:

3 dl solroskärnor
1 dl krossad linfrö
2 dl pumpakärnor
1 dl sesamfrön
1 dl mörka psylliumfrön
2 msk fiberhusk
2 msk hasselnötsmjöl/mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
Flingsalt att strö över

Gör så här:

Blanda alla ingredienser och låt stå och svälla en kort stund.

Bred ut smeten tunt på två bakplåtspappersklädda ugnsplåtar.

Strö över lite flingsalt.


Grädda i ca 70 minuter.

Låt svalna på galler.

Lägg knäcket på en stor skärbräda och skär upp den i lagom stora bitar, eller knäck det i ojämna bitar.

Förvara i burk med lock.

Bred ut smeten med en slickepott.

Färdiggräddat


De lite salta knäcket smakar riktigt gott med  ost och frukt.

Vill även tipsa den här goda osten med peppar.


Den med vitlök var också väldigt god.

Tips.

Smulorna som blir över när du skär upp fröknäcket kan du spara i en burk och strö över frukostfilen.

Det här knäcket är både mjölk, spannmål och glutenfritt.

Vill du ha den nöt och mandelfri så byt ut det mot kruskakli eller pofiber.

Vill du byta ut några fröer så går det bra, men låt fiberhusk och linfröna vara kvar som bindemedel.

Prova du med vettja.


Lycka till!


Skicka en kommentar

Sidor