Chokladgrottor





I dag har jag och mitt barnbarn Elvira bakat chokladgrottor.
Hon var så duktig och gjorde nästan allt själv.
Rulla små bollar av degen gick bra efter några försök, och lägga dit chokladbitarna gjorde hon perfekt.


Sätta ut småformarna på plåten gick som en dans.



Rulla bollarna krävdes lite träning, sedan blev de riktigt runda och fina.

Det här behöver du:

Ca 30 st

250 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
4 1/2 dl mjöl  =240g
1 dl marsanpulver
1 1/2 tsk bakpulver

2 st rullar centerchoklad

Småbröds formar

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smöret med sockret.

Blanda mjölet, marsanpulvret och bakpulvret ordentligt i en skål.

Blanda ner det i smör och sockersmeten.

Nyp i hop allt med händerna

Låt stå och vila en stund medan du ställer ut småbrödsformarna på en ugnsplåt.

Rulla lagom stora bollar och placera i varje form.

Grädda i ca 15 minuter.

Tag ut och tryck i en centerbit i varje boll.

Ställ eventuellt in dem i ugnen ett par minuter till.

Strössla på lite strösssel.

Jag lade över kakorna på en kall plåt och gjorde hål med ett treorör så att Elvira lätt kunde placera chokladen i kakorna utan att bränna sig.






De blev farligt goda och Elvira var så stolt och glad över sitt bak.

Prova du också, du kommer att älska dem.

Lycka till!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning