Chokladtårtbotten

Det är gott att göra tårta på chokladbottnar.
För det mesta så bakar jag ljusa vanilj bottnar, men till min kommande tårta blev det bottnar med choklad.




Det här behöver du till en form 24 cm i diameter:

3 ägg
3dl socker
75 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
0,75 dl kakao
3 tsk bakpulver
 
Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg och socker på medelhastighet i minst 10 minuter.

Smält smöret.

Häll mjölken i det smälta smöret.

Häll ner mjölk och smörblandingen i äggvispet och vispa på låg hastighet, tills allt är blandat.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver ordentligt i en bunke.

Sikta ner mjölblandninen i smeten och blanda runt med en slickepott.

Blanda inte mer än nödvändigt.

Häll ner smeten i en bakpappersklädd springform och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.

Känn om den är klar genom att sticka ner en trästicka mitt i kakan, är den torr så är den färdig.


Det här behöver du till en form 20 cm i diameter:

2 ägg
2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk bakpulver.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning