Pannkakstårta med philadelphiagrädde och jordgubbar.

David fyllde 16 år i söndags, så då var det dax för den traditionella pannkakstårtan.

I år så blandade jag philalelphiaost i grädden och det blev en höjdare.



Jag doppade färska jorgubbar och physalis i choklad och kokos som garnityr.
Mellan lagren är det hemkokt jordgubbsylt och philadelphiagrädde.


Det behöver du:

2 1/2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
3 st ägg
1/2 tsk salt
2 msk smör + extra till stekningen.

Gör så här:

Häll i mjölet i en bunke.

Häll ner hälften av mjölken och vispa till en jämn smet.

Häll i resten av mjölken.

Tillsätt äggen och saltet.

Smält smöret och tillsätt i smeten.

Låt stå och svälla en halvtimme minst.

Grädda tunna fina pannkakor i smör.

Lägg på hög och låt kallna.

Jordgubbsylt:

1 kg frysta eller färska jordgubbar
1 kg syltsocker

Koka i hop under omrörning i en kastrull 5 - 10 minuter.

Vill du ha en slät sylt så mosa bären.

Häll upp på väl rengjorda glasburkar.

Låt svalna.

Förvara i kylskåpet.


Philadelphiagrädde:

5 dl grädde
200 g Philadelphiaost
2 msk florsocker

Vispa grädden ganska fast i en bunke.

Smaksätt med florsockret.

Vispa upp Philadelphian i en annan bunke, vispa ner lite av den vispade grädden och blanda sedan i hop allt.

När pannkakorna är helt avsvalnade så stryk ett tunnt lager valfri sylt och grädde över, och trava på varandra.

Blir tårta riktigt hög och vill glida isär, så sätt ner ett par grillpinnar så håller de sig på plats.

Garnera med grädde, bär eller frukt.

Det blir ca 16 st normalstora pannkakor av den här satsen, så det är bara att dubbla mängden om du vill ha en stor tårta.

Jag gjorde några mindre plättar och lade på toppen för att få lite höjd på tårtan.

Mumsigare än så här kan det knappast bli.

Prova får du se.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning