Finska pinnar


Klassiska finska pinnar går inte av för hackor.
Alla småkakor med mördeg är goda tycker jag.

De här är en favorit.



Lätta att baka men svåra att bara ta en av.

Det här behöver du:

100 g socker
200 g rumsvarmt smör
300 g vetemjöl
10 g vaniljsocker

Garnering:

Sötmandel, hackad eller flagad.

Uppvispat ägg.


Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till en deg i en bunke.

 Bearbeta inte degen mer än nödvändigt.

Låt degen vila i kylen ca 30 minuter.

Rulla degen till 2 cm tjocka längder.

Pensla dem med uppvispat ägg.

Hacka sötmandel eller krossa flagad mandel och strö över.

Skär längderna i ca 5 cm långa bitar.

Lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar.

Grädda kakorna i 175 graders ungsvärme i 8-10 minuter.






Så goda och passar lika bra till jul som till midsommar.





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Halloumi och zucchinibiffar

Hur jag klär en bakform

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning