Hasselnötstoppar

Söta små toppar bakade på hasselnötsmjöl och ägggvita.
Naturligt glutenfria.




Det här behöver du:

200 g hasselnötsmjöl
75 g socker
100 vit sirap
60 g äggvita ( ca 2 ägg )
5 g bakpulver

Hela hasselnötskärnor till garnering

Gör så här :

Blanda i hop alla ingredienserna till en fast massa.

Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt.

Sätt en hasselnöt i varje topp.

Låt kakorna stå ca 30 minuter i rumstemperatur.

Grädda kakorna i 200 graders ugnsvärme i 10-12 minuter.






Kan det bli enklare än så här, och goda är de också.

Prova får du se.

Lycka till!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur jag klär en bakform

Halloumi och zucchinibiffar

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning