tisdag 1 december 2015

Lingonmousse till tårtfyllning

En syrlig mousse som passar till mina pepparkakstårtbottnar
som jag gjorde till första advent.



Det här behöver du:

3 st gelatinblad
250-350 g lingon
1/2 -1dl socker
3dl grädde

Gör så här.

Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, minst 5 minuter.

Koka upp lingonen med sockret i en kastrull.

Småkoka 5-10 minuter.

Krama ur gelatinbladen och rör ner ett och ett i de varma lingonen.

Låt svalna/kallna.

Vispa grädden, hellre lite för lös än för hård.

Blanda i hop de avsvalnade lingonen med grädden.

Smaka av om du tycker den är lagom söt, om du vill ha den sötare så använd florsocker som smälter fint i moussen.

Plasta bunken och ställ in i kylen tills nästa dag.

Den här satsen är lagom till ett lager i en tårta på 26 cm i diameter.






Gott och syrligt, passar bra ihop med en vitchokladmousse.

Prova får du se.


Lycka till!


Skicka en kommentar

Sidor