Lingonmousse till tårtfyllning
En syrlig mousse som passar till mina pepparkakstårtbottnar,
som jag gjorde till första advent.
Det här behöver du:
3 st gelatinblad
250-350 g lingon
1/2 -1dl socker
3dl grädde
Gör så här.
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, minst 5 minuter.
Koka upp lingonen med sockret i en kastrull.
Småkoka 5-10 minuter.
Krama ur gelatinbladen och rör ner ett och ett i de varma lingonen.
Låt svalna/kallna.
Vispa grädden, hellre lite för lös än för hård.
Blanda i hop de avsvalnade lingonen med grädden.
Smaka av om du tycker den är lagom söt, om du vill ha den sötare så använd florsocker som smälter fint i moussen.
Plasta bunken och ställ in i kylen tills nästa dag.
Den här satsen är lagom till ett lager i en tårta på 26 cm i diameter.
Kommentarer